söndag 17 oktober 2010

Härlig vecka

I veckan har vi varit på första kurstillfället, köpt ny bil, fortsatt röjningen på kollo och övat på att gå löst och fint i skogen.

Vi börjar med kursen! När jag kom till klubben stod där fullt med folk och alla verkade känna varandra. Jag blev inte klok på vem som va instruktör eller var jag skulle anmäla mig.
Rätt va det var så sa en kvinna - då ställer vi upp på mitten.
Jag tänkte "jaha.. Får väl se vad de andra gör" :)
Vi gick ut mitt på plan och alla hundar satt fint bredvid sina ägare. Buddy satte sig också fint ;)
Då säger hon att vi ska köra platsliggning och sen "verkställ". Det va nu jag började ana oråd ;)
Tyst hörde man "ligg" och ett sus gick genom ledet när hundarna la sig ner, elegant! Jaha tänkte jag och fick Buddy till att lägga sig han också, på tvären och ohyfsat.. :)
Jag tittade mig omkring för att se om det fanns någon annan grupp på planen men icke! Det va bara vi och de som va på agilityplanen.
Nu började hjärnan snurra på och jag funderade på om jag skulle gå fram til instruktören och tacka för oss eller om jag pinsamt sjuke ta mig igenom detta pass och ta det efteråt.
Nu kopplade alla loss sina hundar och gick ifrån dem. Där fick jag ändå stoppa, om jag släpper honom där så sabbat han för alla andra inom några sekunder :)
När denna övning va gjord två gånger så tänkte jag ge upp och va på väg fram till henne, när jag plötsligt ser en instruktör komma gåendes med 3st varav hundarna drog åt olika håll, han såg mig, skrattade och sa " du kanske ska vara med oss?" hahaha vilken lättnad!! Det blev ett gott skratt och jag gick över till min egen grupp och nivå ;)
Jag hade tydligen hamnat i tävlingsgruppen - snacka om skillnad på nivå!
Nåja, när vi hamnade rätt så blev allt genast mycket bättre.
Vi repeterade inkallningar och kontaktövningar. Allting gick jättebra och vi fick mycket beröm för inkallningen " du kommer få en riktigt snygg inkallning på honom" va en utav kommentarerna. Stolt matte!
Nästa pass är på torsdag och vi är laddade!

Sen bilen, Buddy har växt ur min bil och med lite sorg måste jag göra av med "snyggingen". Både Buddy och jag kommer sakna den till sommaren när det blir varmt och det är skönt att åka ner cabbat ;)
Men säkerhet går före så nu väntar vi på den nya som kommer om ca 2-3v.
Då blir det till att vänja honom vid att åka i bur istället för selen.
Det blev en ny Peugeot igen, 207 SW outdoor. Ska bli kul!

Tyvärr har Buddy börjat rymma från kollo och jag kan knappt ha honom lös - grrr!
Den lille busen försvinner så fort man inte ger honom all uppmärksamhet. Jag får tänka ut nått bra till våren...
Så just nu får han tyvärr sitta i koppel när jag ska göra nått som han tycker är trist :(
Men fint blir där! Spännande att se vad som bjuds på till våren, ingen aning om hur mkt lökar osv som finns gömt där redan.
Buddy tar han om all sorts frukt osv som blivit över.
Har kommit fram till att han är vegetarian och gay ;) han föredrar helt enkelt män och äpple ;)
Barn är lite läskiga.. Konstiga små minimänniskor. Idag kommer en gammal kollega, Denis, och hans 2-åriga dotter Maya på besök. Hoppas det går bra och att ingen av dem blir rädda!

Igår va vi ute i skogen och busade igen. Helt underbart att se hur kul han har! Och han älskar att hoppa ner i vattnet i dikena ;) det spritter i hela kroppen på honom! Jag skrattar mig genom rundorna!

Här kommer lite blandade bilder från veckan som gått!


6månaders kalaset!Mys i soffan ;)
Såhär ser en riktig gäspning ut!


Prommenaden

2 kommentarer:

  1. Haha. Det där med kursen var ju roligt. Hoppas allt är bra med er. Idag har vi haft liten kennelträff här. Hoppas att ni kan komma något annat tillfälle trots det geografiska avståndet. Ha det bra och pussa lille Buddy från oss. Kram Anki och hundarna

    SvaraRadera
  2. Hur har ni det nu för tiden? Behöver prata med dig om en sak. Hör av mig. Kram Anki

    SvaraRadera